ioho ioho un gran pirata soy...


Un dia a classe, es va comentar que podíem fer fotos de nosaltres mateixos que representessin algun dels llibres llegits aquest curs. L'altre dia vaig estar mirant les fotos d'aquest any de carnaval i em vaig recordar que ens havíem disfressat de pirates. Al veure-ho vaig recordar en allò dit a classe i vualà, aquí està una de les tripulants de la Hispaniola (dels bons, clar està...), el vaixell en que Jim viatja fins a trobar l'illa i posteriorment el tresor.

Nombre: H.Caulfield


En aquesta fotografia es troba representat el personatge de Holden Caulfield. Segurament pot semblar estrany per als altres, donat que cadascú s'imagina els personatges dels llibres a la seva manera, però per a mi, aquest és l'únic Caulfield que existeix. Se que el pentinat no és el que l'autor va redactar al llibre, però donat que aquest dibuix parteix de la meva imaginació i surt de la meva mà, li he ficat el pentinat que a mi m'ha semblat per ell. Al fons apareixen altres dibuixos i lletres que representen una mica en la bogeria que aquest personatge està immers.

El guardián entre el centeno

Tal i com ja he fet amb els altres llibres, en aquest apartat es comenta algun personatge de la novel·la que en aquell moment tocaba llegir. Donat que l'últim llibre llegit és tant diferent, he pensat elaborar aquesta entrada d'una altra manera. Havia pensat en tornar a elaborar un escrit sobre el personatge principal del llibre, Holden Caulfield, però després he pesnat que, realment, ell en tota la novel·la ja ens ha estat mostrant con és i a més, en ho narra amb estil directe. Per tant, he pensat en fer la següent entrada i a continaució es presenten diferents fragments de cançons que perfectament podrien ser la b.s.o del protagonista:




The Killers: All these things that i've done




When there's nowhere else to run
Is there room for one more son
One more son
If you can hold on, if you can hold on, hold on


I wanna stand up, I wanna let go
You know, you know - no you don't, you don't
I wanna shine on in the hearts of men
I wanna mean it from the back of my broken hand


Another head aches, another heart breaks
I am so much older than I can take
And my affection, well it comes and goes
I need direction to perfection, no no no no


Help me out
Yeah, you know you got to help me out
Yeah, oh don't you put me on the back burner
You know you got to help me out

http://www.youtube.com/watch?v=dXkWW_q_OTM



Green Day: Jesus of Suburbia

But there's nothing wrong with me
This is how I'm supposed to be
Everyone is so full of shit
Burn and raised by hipocrits
Hearts recycled but never saved
From the cradle to the grave

I don't feel any shame
I wont apologize
When there ain't nowhere you can go
Running away from pain
When you've been victimized








Eric Clapton: If I saw you in heaven



Would you know my neme
if I saw you in heaven?
Would it be the same
if I saw you in heaven?


I must be strong and carry on
cause i know i don't belong here in heaven








Good Charlotte: The anthem
It's a new day, but it all feels old.
It's a good life, that's what I'm told
But everything, it all just feels the same.
At my high school, it felt more to me
Like a jail cell, a penitentiary
My time spent there, it only made me see.
That I don't ever wanna be like you
I don't wanna do the things you do
I'm never gonna hear the words you say and I don't ever wanna, I don't ever wanna be You...don't wanna be just like you.
Go to college, a university, get a real job,that's what they said to me
But I could never live the way they want.
I'm gonna get by, and just do my time, out of step while, they allget in line
I'm just a minor threat so pay no mind.
Do you really wanna be like them, do you really wanna be another trend?
Do you wanna be part of that crowd?
'cause I don't ever wanna, I don't ever wanna be you.



My Chemical Romanc: Sleep
Cause there ain't no way that I'm sorry for what I did.
And through it all
How could you cry for me?
Cause I don't feel bad about it.
So shut your eyes, kiss me goodbye,
And sleep. Just sleep.
The hardest part is letting go of your dreams.
A drink for the horror that I'm in,
For the good guys, and the bad guys.


http://www.youtube.com/watch?v=M8Eor9wg6dI

Finalment, m'agradaria ficar la següent cançó. Encara que aquesta no forma part de la b.s.o d'aquest personatge, penso que hi hauria de ser.

The Beatles: Help!

Help, I need somebody,

Help, not just anybody,

Help, you know I need someone,Help!

When I was younger, so much younger than today,

I never needed anybody's help in anyway.

But now these days are gone, I'm not so self assured,

Now I find I've changed my mind, I've opened up the doors.

Help me if you can, I'm feeling down

And I do appreciate you being 'round.

Help me get my feet back on the ground,

Won't you please, please help me?

http://www.youtube.com/watch?v=-s-F7ZmmGbY

Opinió Personal

El guardián entre el centeno
L’últim llibre llegit a classe és clarament molt diferent de la resta. Quan em va caure a les mans, un dia (concretament un dissabte) abans de que l'haguessin de llegir, vaig pensar en fullejar la primera pàgina per veure que tal seria el llibre i la impressió que me vaig portar és que seria chulíssim, que m'agradaria molt. Ara que ja me l'he acabat, aquesta impressió ha variat en algun aspecte. En l'estil del llenguatge que aquest utilitza aquesta no ha variat donat que continuo pensant que és bastant ingeniós, directe, etc; m'agrada, però potser valdria més no ficar-hi tants fills de puta al llibre, no (sembla que el món estigui ple, i tampoc és això)? Pel que fa al contingut, no pensava que seria així, veig a Holden molt perdut i en certa manera em preocupa, però es aquella preocupació sorgida de la pena que et provoca conèixer a aquest noi.

Biografia del autor


Jerome David Salinger va néixer a Nova York l’1 de gener del 1919. Fill de Jerome David Salinger, un comerciant jueu, i de Marie Jillich, escocesa-irlandesa, va créixer en un apartament de Park Avenue, a Manhathan.


Salinger, va cursar tres anys d'estudis a l'Acadèmia Militar de Valley Forge, a Pensilvania. Al 1939 va assistir a un curs de narrativa curta a la Universitat de Columbia i va escriure crítiques de cinema per a la revista estudiantil. Va començar la seva trajectòria literària escrivint relats per a revistes de Nova York: Story, Saturday Evening Post, Esquire i The New Yorker, a la dècada de 1940; va publicar a més, dos capítols del que posteriorment seria El guardián entre el centeno abans d'allistar-se com a voluntari per a combatre en la Segona Guerra Mundial, participant, inclús, al desembarcament de Normandia (fet que el deixà marcat de per vida).

Les seves obres:
El Guardián entre el Centeno.
Franny y Zooey.
Levantad, Carpinteros, la Viga del Tejado.
Seymour: Una Introducción.

Després d'haver obtingut la fama i la notorietat amb El guardián entre el centeno, Salinger es va convertir en un ermità, apartant-se del món exterior i protegint al màxim la seva privadesa. Es va mudar de Nova York a Cornish (New Hampshire), on va continuar escrivint històries que mai va publicar. Salinger ha intentat per tots els mitjans escapar-se de l'exposició al públic. Al 2000, la seva filla, Margaret Salinger, va publicar El guardià dels somnis. En aquest llibre sobre confessions, la senyoreta Salinger afirma que el seu pare es bevia la seva pròpia orina, sofria glosolalia, rares vegades tenia relacions sexuals amb la seva mare, la tenia com una “presonera virtual” i es negava a permetre-li veure als seus parents i amics. A més, d’aquesta filla, Salinger és el pare de l'actor Matt Salinger.

El guardián entre el centeno


Un cop deixat el país de les meravelles enrere, tornem a la realitat. El guardián entre el centeno ens situarà en una magnífica, així com grandíssima ciutat, és a dir, Nova York. Gràcies a Holden, el protagonista d'aquesta història, podrem fer una mena de "visita turística" a alguns llocs d'aquesta ciutat i podrem palpar l'ambient que s'hi respira.




PD: a continuació es troba un fragment de la pel·lícula del Col·leccionista de Wyler on es fa un comentari sobre el llibre.




Fitxa tècnica



Títol: El guardián entre el centeno.


Autor: J.D. Salinger.


Traductor: Carmen Criado.


Editorial: Alianza.


Lloc d'edició: Madrid.


Any d'edició: 2006.


Argument: Aquest llibre ens explica la vida d'en Holden, un jove adolescent que ha estat expulsat de Pencey i decideix vagar pels carres de Nova York els dies que li queden abans de tornar a casa amb els seus pares i la seva germana petita.

El llibre de la jungla


A la novel·la creada per Kipling, es poden trobar quantitat d'històries amb variats personatges.

Si ens centrem exclusivament en la història de Mowgli (els tres primers capítols), trobarem que él protagonista d'aquest relat és un nen indí que per bona o mala fortuna va ser arrencat de la seva família (els seus pares) per anar a parar dins d'una bandada de llops, els quals, el van acceptar i va acabant formant part d'ella com un més.

Allí a a la jungla, Mowgli, el cadell d'home, va continuar coneixent altres animals, els quals l'ajudaran a sobreviure en un territori tant hostil com ho és la jungla. Entre aquests companys trobem al mestre, l'ós Baloo. La feina d'aquest, ensenyar la llei de la jungla, llei que s'ha de conèixer i per suposat, seguir i respectar.

A mode de parèntesis, vull remarcar que el dia que vam fer el comentari escrit sobre aquest llibre, va sortir la pregunta següent: voldrieu que el vostre mestre fos com el Baloo? Personalment, penso que la resposta que donaria la tinc molt clara. Relament estaria deisposada a que un ós bru i grandios, estigues lliçó darera lliçó ensenyant-me els coneixements a força de cops? Ja us dic jo que no! Primerament, perquè no m'agradaria, per exemple, morir jove per culpa de no saber la taula de multiplicar del cinc, i segona perquè relament seria una situació bastant surrealista...

Però Baloo, encara que sigui un mestre propi de l'antiga escola i pugui caure malament als seus alumnes, aquests el respecten molt ja que saben que és sabi i en el fons, saben que se li ha de fer cas donat que té tota la raó (com li va passar a Mowgli quan el van capturar els Banga Long). Per tant, en certa manera el valoren com a bon mestre.

Si per casualitat ens dóna per veure la pel·ícula de Disney, comprovarem que aquest Baloo és molt diferent a l'original. Disney va fer una versió d'aquest personatge que continuava ajudant a Mowgli a aprendre, però no desde la bessant de mestre de l'antiga escola, sinó des d'una possisió més vitalista i es que com ell mateix afirma a la pel·lícula: "Busca lo más vital no más, lo que has de precisar, no más, pues nunca del trabajo has de abusar. Si buscas lo más esencial, sin nada más que ambicionar, mamá naturaleza te lo da".

Alícia al país de les meravelles




Si preguntes quin és el personatge més carismàtic o recordat del llibre d'Alícia al país de les meravelles, hi hauria molta gent que respondria el Gat de Cheshire. Aquest Gat, apareix per primera vegada a casa de la Duquessa, però no serà l'ultima donat que torna a aparèixer dues vegades més: al bosc i a la partit de croquet de la reina.
El primer que ens sorprèn d'aquest Gat és la seva rialla d'orella a orella i és ben encertat el pensament que ronda a l'Alícia quan diu: "Òndia! He vist moltes vegades un Gat sense somriure, però un somriure sense gat! Això és la cosa més curiosa que he vist a la meva vida!" (pàg. 71). L'enigma que sembla que envolta a aquest gat, el fa, a la meva manera de veure, més atractiu. És un personatge, si més no, misteriós donat que apareix i desapareix contínuament quan ell ho considera oportú; també es podria dir que és un personatge bastant important per a Alícia ja que el Gat l'ajuda en algunes ocasions (sempre que no sap què fer o per on anar apareix de sobte), a més, es pot notar que l'Alícia gaudeix de la seva companyia i de les seves converses.
Penso que, a part de tot allò dit anteriorment, el Gat és un personatge, especial donat que és gràcies als seus raonaments que sembla el menys boig (part de premisses i tot), i és l'únic conscient de la seva bogeria, fet que diu molt a favor seu i del seu veritable estat mental. Però perquè es pot considerar que potser, realment no està boig? Està claríssim, un boig mai afirmarà la seva bogeria donat que per a ell allò és real, i com per a ell és real, no pot sentir o percebre que en realitat no ho és.

Deixant el Gat de Cheshire a una banda, si reservem una petita part del nostre temps a pensar en el tema dels personatges “gatuns”, veurem que hi ha gran qualitat de gats famosos miolant i esgarrapant per llibres, pel·lícules, series de dibuixos etc.

Un dels més famosos podria ser Tom (de Tom & Jerry), el gat que sempre estava en una constant baralla amb un ratolinet de color marró anomenat Jerry. Aquesta sèrie de dibuixos animats, produïda per la MGM, és una de les que recordo veure quant era bastant petita. Tom, un gat que gairebé sempre caminava com una persona, tenia el pel d'un color gris-blavós. A més, les seves mans i peus eren de color blanc, a mode de guants, així com la punta de la seva cua.

Un altre famosíssim gat d'una sèrie de dibuixos és Garfield, el gat que moria per menjar un bon plat de lasanya. Aquest viu amb el seu amo Jon i amb el seu company (a vegades més vassall que amic) Odie, un gos de color groc. Alguns trets característics d'aquest personatge podrien ser: no li agraden els dilluns, li encanta dormir i veure la televisió, és de color taronja amb ratlles negres i té una personalitat un tant curiosa.

El gat amb botes és un altre gat molt famós, tant el del conte com la monada que apareix a les pel·lícules de Shrek. El seu principal tret és caminar dret tot portant unes magnifiques botes, realment, la seva "pinta" sembla més d'un mosqueter que no pas d'un gat.

Don Gato. D'aquest gat cal dir que era també d'un color una mica peculiar per a un gat, groc. A més, vivia amb els seus amics, també gats, en un carreró una mica brut i deixat de la ma de deu, però tots ells semblaven feliços. Encara que la seva casa era un cub d'escombreries, ell sempre anava vestit amb una espècie d’armilla i un barret a conjunt.

Los Aristogatos són uns altres gats importants en el panorama del cinema. Aquesta peculiar família aristòcrata francesa vivia en un dels millors barris de París amb la seva ama i al principi amb el seu maligne majordom, Edgar. Un cop viscudes moltes aventures els tres germanets més la seva mare coneixen a O'Malley, "un gato arrabalero, un gato jazz" i aquest acabarà formant part de la família.


Un altre gat, potser no tant famós però igualment simpàtic és Burlón, el gat saxofonista dels 4 musics de Bremen. Aquest gat, com molts altres tenia un pelatge una mica estrany, de color blau.

Si intentem pensar en una gateta, de color blanc i a més relacionem els colors vermell i rosa amb ella, de qui estaríem parlant? Efectivament, de la Kitty.



Per acabar, anomenaré al gat Félix, gat per excel·lència del cinema mut. El seu pelatge negre, ulls blancs, i ampli somriure, junt amb les situacions surrealistes que presentaven les seves històries, van contribuir a fer de Félix un dels personatges animats més recognoscibles del món.

La llei de la jungla.


No heu sentit mai la frase de: això sembla la jungla!?


He de confessar que sempre que l'he sentida m'ha semblat entendre la jungla com un espai desendreçat, caòtic, heterogeni, perillós, etc. Però quina és la meva sorpresa? Llegint el llibre de Kipling descobrim que aquesta té una llei, una que tothom intenta respectar i que són molts els que guaiten pel seu compliment. A més, penso que aquesta llei pels habitants de la jungla és molt important (dins la novel·la de Kipling) donat que també són molts (i un en particular, el mestre Baloo) qui donen importància al seu ensenyament i deure de compliment, així com defensen el càstig pel no compliment d'aquesta.


Coneixer-la serà quelcom molt útil si han de viure allà, per tant, a continuació es presenta la llei de la jungla:


-Un no pot canviar de territori sense avisar. Això podria fer espantar la caça.


-Es prohibeix a totes les feres de menjar home, llevat que matin per ensenyar als seus cadells a matar, i, aleshores, han de caçar fora de les seves terres de ramat o tribu.


-Un llop quan s’aparella, pot separar-se de la bandada de la qual forma part; però així com els seus cadells són prou grans per aguantar-se drets, els ha de portar al consell de la bandada, que es reuneix un cop al mes, sota la lluna plena, perquè els llops els coneguin.


-Si el dret d’un cadell a ser admès per la bandada comporta alguna disputa, l’han de defensar dos membres que no siguin ni el pare ni la mare del cadell.


-Primer pega, després avisa.


-Els habitants de la jungla han d’anar repetint en veu alta el crit de caça del foraster fins que rebin una resposta, cada vegada que cacin fora del seu territori.


-S’hauran de conèixer els diferents llenguatges de cada poble així com les paraules del poble caçador: Tu i jo som de la mateixa sang.


-Tota relació amb el poble dels simis queda prohibida als habitants de la jungla.


-El penediment no pot, en cap concepte, deturar l’aplicació del càstig.


-Un caçador no ha de cometre la indignitat de matar cadells despullats.

Miauuuuuuu!!!!!


Dimarts dia 28 d’abril l’Esther i jo vam anar a la biblioteca d’agrònoms per a fer feina. Al sortir ja era tard, les nou i mitja (més o menys). No recordo com va ser ben bé, però vam mirar al cel i allí estava.

Un somriure d’orella a orella, el Gat de Cheshire “havia desaparegut molt a poc a poc, començant pel final de la cua i acabant amb el somriure, que encara es podia veure després que la resta del Gat s’hagués fos” (Pàg. 71). Ràpidament, l’Esther es va afanyar en fer-m’ho saber donat que no tots els dies es pot presenciar l'espectacle tan meravellós de veure somriure a un gat.

Volíem guardar una imatge per recordar aquell moment, però encara que considero que tenim uns telèfons mòbils bastant decents, era impossible captar-la de cap manera. Per tal de posar solució al problema, ens vam anar cap a casa i un cop allí, vaig agafar una càmera més potent i amb la sort de que el Gat de Cheshire encara mantenia la seva peculiar rialla, li vaig fer una foto.

Opinió personal

Alícia al país de les meravelles
Les aventures d'Alícia al país de les meravelles és una història que ja la coneixia de la mà de Disney, com ha passat amb molts altres llibres que hem llegit. El llibre, al meu parer, està força bé donat que té un toc que no es pot trobar en cap altre de llegit fins ara. El "nonsense" (sense sentit) dóna moltes possibilitats a una història i aquestes possibilitats les ha sabut aprofitar l'autor. Encara que m'ha agradat el llibre,donat que és, pot ser, més complert que la pel·lícula, he trobat a faltar aquella cançó que la Llebre de Març i el Barreter canten tan alegrement mentre prenen el té: "¡feliz, feliz, no cumpleaños!". Cal a dir que amb aquest llibre m'he rigut, encara que no tant com a Peter Pan, perquè hi ha situacions realment absurdes i d'altres que recorden algunes de la pel·lícula que també fan gràcia (totalment absurdes també).

Biografia de l'autor


Charles Dogson va néixer el 27 de gener de 1832 a Daresbury, Cheshire (Anglaterra). Fill d'un pastor protestant, Lewis Carroll va ser el major de 11 fills: quatre barons i set femelles, tots ells tartamuts. Als 18 anys, va ingressar en la Universitat de Oxford, universitat en la qual, posteriorment, va ingressar com a professor de matemàtiques entre 1855 i 1881. A més, al 1861 va ser ordenat diàcon de l'Església d'Anglaterra.

Des dels 13 anys i juntament amb els seus germans, Carroll es va dedicar a la publicació de petites revistes literàries que ell mateix redactava i en ocasions també il·lustrava, per a l'ús dels convidats del prevere de Croft (Yorkshire) on exercia el seu pare: "The Rectory Magazine", "La Comète", "Li Bouton de Rose", "L'Etoile", "Li Feu Follet", "The Rectory Umbrella", etc. També va compondre poemes i cançons, una secció de "cartes al director" i breus paròdies de novel·les contemporànies.

A partir de 1855 decideix escriure, ja sota el nom de Lewis Carroll, poemes per a "The Train". Publica una col·lecció de poesies amb el títol de “Fantasmagoria” al 1869, i un altre poema llarg, “La Caça del Snark” al 1876 . Amb el seu veritable nom, Dodgson, va publicar diversos tractats matemàtics, entre els quals destaca “Euclides i els seus rivals moderns” (1879) i un tractat de lògica del que solament arribarà a publicar la primera part al 1896. Al 1865 Carroll va publicar amb el seu pseudònim una de les seves obres més conegudes: “Alícia en el país de les meravelles”. La seva continuació, “A través del mirall i el que Alicia va trobar allí” (Through the Looking Glass), es va publicar al 1872. Després escriuria una novel·la, Silvia i Bruno (2 volums,1889-1893).

Els contes d'Alicia, que han fet cèlebre el nom de Lewis Carroll en tot el món i han estat traduïts a nombroses llengües, van ser escrits originalment en 1862 per a una nena, Alice Liddell, filla d'Henry George Liddell, pastor de Christ Church.

Finalment, Lewis Carroll va morir el 14 de gener de 1898 en Guilford (Surrey).