Charles Dogson va néixer el 27 de gener de 1832 a Daresbury, Cheshire (Anglaterra). Fill d'un pastor protestant, Lewis Carroll va ser el major de 11 fills: quatre barons i set femelles, tots ells tartamuts. Als 18 anys, va ingressar en la Universitat de Oxford, universitat en la qual, posteriorment, va ingressar com a professor de matemàtiques entre 1855 i 1881. A més, al 1861 va ser ordenat diàcon de l'Església d'Anglaterra.

Des dels 13 anys i juntament amb els seus germans, Carroll es va dedicar a la publicació de petites revistes literàries que ell mateix redactava i en ocasions també il·lustrava, per a l'ús dels convidats del prevere de Croft (Yorkshire) on exercia el seu pare: "The Rectory Magazine", "La Comète", "Li Bouton de Rose", "L'Etoile", "Li Feu Follet", "The Rectory Umbrella", etc. També va compondre poemes i cançons, una secció de "cartes al director" i breus paròdies de novel·les contemporànies.

A partir de 1855 decideix escriure, ja sota el nom de Lewis Carroll, poemes per a "The Train". Publica una col·lecció de poesies amb el títol de “Fantasmagoria” al 1869, i un altre poema llarg, “La Caça del Snark” al 1876 . Amb el seu veritable nom, Dodgson, va publicar diversos tractats matemàtics, entre els quals destaca “Euclides i els seus rivals moderns” (1879) i un tractat de lògica del que solament arribarà a publicar la primera part al 1896. Al 1865 Carroll va publicar amb el seu pseudònim una de les seves obres més conegudes: “Alícia en el país de les meravelles”. La seva continuació, “A través del mirall i el que Alicia va trobar allí” (Through the Looking Glass), es va publicar al 1872. Després escriuria una novel·la, Silvia i Bruno (2 volums,1889-1893).

Els contes d'Alicia, que han fet cèlebre el nom de Lewis Carroll en tot el món i han estat traduïts a nombroses llengües, van ser escrits originalment en 1862 per a una nena, Alice Liddell, filla d'Henry George Liddell, pastor de Christ Church.

Finalment, Lewis Carroll va morir el 14 de gener de 1898 en Guilford (Surrey).